Go To Sleep You Little Baby


Song: Didn’t Leave Nobody but the Baby lyrics >>

Artist: Emmylou Harris, Alison Krauss and Gillian Welch

Let’s Go Down In The River To Pray


Song: Down to the River to Pray lyrics >>
Artist: Alison Krauss


I Am A Man Of Constant Sorrow


Song: I am a Man of Constant Sorrow lyrics >>
Artist: John Hartford

The music here is from the “O Brother, Where Art Thou?” soundtrack. “O Brother, Where Art Thou?” is a dark comedy film directed by Joel Coen. Released in 2000, the film is set in Mississippi during the Great Depression (specifically, 1937).

The film is loosely based on the story of Homer’s Odyssey . . . More in Wikipedia >>

Advertisements

5 responses to “Go To Sleep You Little Baby

 1. TO EΡΓΑΛΕΙΟ

  Γειά σου δέλτα-κάπα, παρακολουθώ το μπλόγκ σου τον τελευταίο καιρό και βρίσκω κάτι να με τραβάει στην αισθητική της γραφης σου. Ιδιαίτερα μου άρεσε ένα σχόλιο σχετικά με τον χρόνο που είχες στείλει στο μπλόγκ της “καλύβας ψηλά στο βουνό”. Θα σε παρακολούθώ λοιπόν. Εγώ βρίσκομαι εδώ
  http://www.ergaleio.blogspot.com
  Να’σαι καλά

 2. Δεν έχω πάντα τον χρόνο να γράφω τη γνώμη μου γι’ αυτό και μερικές φορές απλώς αναπαράγω τα ερεθίσματα που φτάνουν από αλλού. (Όπως στο συγκεκριμένο post: Go To Sleep You Little Baby του οποίου την μουσική ακούω συχνά πυκνά εδώ κι ένα χρόνο) Με τράβηξε βλέπεις τόσο πολύ αυτό το αισιόδοξο λαϊκό αμερικάνικο πνεύμα των τραγουδιών και τελευταία τα άκουγα σχεδόν καθημερινά πάλι. «I Am A Man Of Constant Sorrow» σημαίνει σε απλά ελληνικά «είμαι ένας άντρας που υποφέρει μια ζωή» άκου όμως με τι ρυθμό και τι κέφι το τραγουδάει η αμερικάνικη φτωχολογιά.
  Στο ίδιο soundtrack περιλαμβάνονται τραγούδια όπως τα «Big Rock Candy Mountain», «You Are My Sunshine», «Keep On The Sunny Side», «In The Highways», «In The Jailhouse Now». Το συστήνω ανεπιφύλακτα σ’ όποιον θέλει να αισιοδοξήσει επειγόντως και σ’ όποιον θέλει να χαρεί την χειμωνιάτικη αισιοδοξία που κουβαλάει μέσα του.

  Χαίρομαι φυσικά που κάποιος διαβάζει αυτά που γράφω απ’ εδώ κι από ‘κει. Κοίτα σύμπτωση: TO EΡΓΑΛΕΙΟ το ανακάλυψα κι εγώ συμπτωματικά την περασμένη βδομάδα και κράτησα σημείωση για να το ξαναεπισκεφθώ όταν θά ‘χω περισσότερο χρόνο για ανάγνωση.

  Το σχόλιο για το χρόνο στη καλύβα τύχαινε νά ‘ναι ενδιαφέρον γιατί συνόψιζε πράγματα που εδώ και χρόνια μ’ απασχολούν κι αποτύπωνε ενός είδους εμπειρία. Τελικά καμιά φορά το να σέβεται κανείς τις εμμονές του είναι πιο προσοδοφόρο από το να τις πολεμά.

 3. δέλτα κάπα, μου θύμισες το “μην το σκέφτεσαι, ζήσε” (πάλι εκτός θέματος;)

 4. Τώρα τό ‘πιασα το υπονοούμενο. Το “μην το σκέφτεσαι, ζήσε” ήταν μια αμερικανιά αν θυμάμαι καλά! Μάλλον είσαι εντός θέματος και μάλιστα μέχρι τα μπούνια κιόλας. Αλλά ρε παιδί μου, αυτό το «μην σκέφτεσαι» δεν ακούγεται και τόσο ενθαρρυντικό. Εγώ από παλιά έλεγα, η αφέλεια ακόμη και η βλακεία, είναι κι αυτά εγγυητές ελευθερίας. Δεν συμφωνούσα με την ψυλομήτικη ευρωπαϊκή στάση απέναντι στ’ αμερικανάκια μ’ όλα τα στραβά που κάνουν. Αλλά δεν εννοούσα «μην σκέφτεσαι». «Μη κολλάς» είναι νομίζω πιο καλό.

  Κοίτα θα προσπαθήσω να το πω με ποιο ακαδημαϊκό τρόπο:
  Η «υψηλή» πνευματική δραστηριότητα που λέμε φιλοσοφία (το πάω μακριά έ;) και με τον τρόπο που την ξέρουμε πρωταναπτύχθηκε στην αρχαία Ελλάδα, (άκου, άκου…)
  μπόρεσε ν’ απελευθερωθεί στις σχετικά φρέσκιες αποικίες της Μικράς Ασίας και στη Κάτω Ιταλία κι όχι στην κεντρική Ελλάδα. Εκ των υστέρων συνέρευσαν οι σοφιστές και οι διάφοροι στις Αθήναις ενώ οι ντόπιοι πρωτοπόροι όπως γνωρίζουμε μέχρι και σε θάνατο καταδικάστηκαν (τον Σωκράτη εννοώ) Δεν ήταν τυχαία αυτά. Εκεί που οι άνθρωποι εγκατέλειπαν τις σιγουριές και τολμούσαν να ξαναδιαπραγματευτούν από την αρχή τους νόμους και τις κατευθύνσεις τους, το έδαφος είναι ποιο πρόσφορο και για νέες ιδέες. Εκεί που οι κοινωνίες έχουν «βρει τις λύσεις» κι αυτές «είναι σωστές» ανντάμ παπαντάμ, δεν υπάρχει πολύ χώρος για την ευφυή βλακεία του καινούριου.
  Τέλος πάντων τραβάει πολύ το θέμα και πρέπει να πάω και για ύπνο…

  Ούτε το link με το video προλαβαίνω να δω, κάνει και τσαλίμια η σελίδα …

  Έξω στη πόλη κοχλάζει το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ευρώπης. Σήμερα ήταν κάτι σαν Τσικνοπέμπτη και τη Δευτέρα είναι Καθαρά Δευτέρα! Ακούω απ’ έξω τις σειρήνες από τ’ ασθενοφόρα που πάνε να μαζέψουν μεθυσμένους που σαβουρντίστηκαν. Μάλιστα μπερδεύτηκα μια φορά κι αντί να αναφωνήσω alaaf ! είπα helau! (Ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει κανείς σ΄αυτή τη πόλη. Δεν προλαβαίνω ούτε να σηκώσω τις φωτογραφίες από το απογευματάκι, προς τιμήν του αρχαίου κόσμου και των Ρωμαίων που ακόμη εξακολουθούν να δίνουν το στίγμα τους εδώ στην Κολωνία ανάμεσα στους βάρβαρους Γερμανούς που εκπολιτίσανε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s