Η Θεσσαλονίκη μας

Τα καλύτερα ποσοστιαία αποτελέσματα τα έφερε το κόμμα του λαϊκού ορθόδοξου συναγερμού στη Θεσσαλονίκη μας! 6,22%. Μέχρι σήμερα το απόγευμα ήταν 23.786 ψήφοι.
Αυτό κάνει τον λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό, τέταρτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη μας. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, ο νομός π.χ. Λακωνίας είναι μόνο ο 26τος καλύτερος νομός ποσοστιαία για τον λαϊκό ορθόδοξο συναγερμό με 2.219 ψήφους.
Λέμε, λέμε αλλά σαν τη Θεσσαλονίκη…
Advertisements

3 responses to “Η Θεσσαλονίκη μας

 1. Ναι ζουν ανάμεσά μας! Σήμερα το σκεφτόμουν αυτό που περπατούσα στο δρόμο. Τουλάχιστον ξέρουμε πια που βρισκόμαστε. Και επίσης ένας στους εκατό ψήφισε οικολόγους, ε;

 2. Οι δύο μεγάλες αστικές περιοχές (Θεσ/νικη – Αθήνα) χτυπάνε μεγάλα ποσοστά στο ΛΑΟΣ στις τελευταίες εκλογές, όχι με ιδιαίτερες διαφορές πάντως. Ο ακραίος εθνικισμός ζει στις πρωτεύουσες;

 3. Η εξήγηση που δίνω εγώ είναι η εξής: στις παραδοσιακά δεξιές περιοχές της Ελλάδας (αυτές για παράδειγμα που έπαθαν πολλά από τους αντάρτες ή αυτές γενικά που δείχνουν μια προτίμηση σε ανατνάμ παπαντάμ «πολιτικές λύσεις») το να φύγει κανείς από το μεγάλο μαντρί (μία είναι η εθνική παράταξη, όσα ονόματα κι αν αλλάξει) είναι ήδη «πράξις επαναστατική» και ακραία, πάει δηλαδή ήδη μακριά και τέτοια «εμείς δεν κάνουμε, αυτό που ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε».
  Στις πρωτεύουσες αισθάνονται οι άνθρωποι μάλλον λίγο πιο ελεύθεροι για «πειραματισμούς» και εκφράζονται «λιγότερο συντηρητικά» δοκιμάζοντας και φρούτα εκτός μπαχτσέ! (τρομάρα τους)
  Το «ανανεωτικόν», «ευέλικτο» και «εύπλαστον» προσωπείο των δεξιών κομμάτων παρουσιάζεται ξαφνικά σαν παραπάνω προχωρημένο απ’ όσο αντέχει η βαθιά συντηρητική στάση στις επαρχίες κι έτσι απορρίπτεται εφόσον άλλωστε αυτή η στάση πληρείται και καλύπτεται κι από τα καθεστώτα κόμματα.
  Στη Θεσσαλονίκη «μας» φαίνεται ότι βρέθηκαν οι ιδανικές συνθήκες, ακόμη περισσότερο απ’ ότι στην πρωτεύουσα Αθήνα, για να εκδηλωθεί αυτός ο παραδοσιακή δεξιά στάση με τέτοιες γενναία τολμήματα αλλαγής της συμπεριφοράς ψήφου. Το ειρωνικό είναι ότι η χώρα έχει ανάμεσα σε άλλα, πράγματι μεγάλη ανάγκη από την αλλαγή του πολιτικού ήθους του λαού. Εννοείται ότι η «τολμηρή» ψήφος στο ΛΑΟΣ δεν δηλώνει φυσικά τέτοια πραγματική διάθεση (όπως και τα εκατομμύρια ψήφοι στα άλλα κόμματα δηλαδή).

  Υπόψιν η καταχώρηση αναφερόταν στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2007. Θα έχει ίσως ενδιαφέρον να δει κανείς τις ποσοστιαίες μικροεξελίξεις στις μετέπειτα εκλογές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s